Франківці поки що будуть з теплом. Газовикам пообіцяли виплатити борги


Сьогодні ПАТ «Івано-Франківськгаз» не обмежуватиме постачання природного газу на котельні ТОВ «Станіславська теплоенергетична кампанія» та Теплокомуненерго.

На нараді за участі голови правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Віталія Шульги, голови ОДА Олега Гончарука та мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, між газовиками та владою було досягнуто домовленостей.

Нагадаємо, 22 лютого через багатомільйонні борги тепловиків, сумарний борг яких складав 14 млн. грн.,  та відсутність підтверджених обсягів природного газу (номінацій) у СТЕК, газорозподільна компанія зобов’язана була обмежити їм постачання блакитного палива.

Зокрема, на нараді міська влада пообіцяла допомогти СТЕК погасити заборгованість перед НАК «Нафтогаз Україна», щоб отримати номінації. Окрім того, керівництвом обласної державної адміністрації уже проведено переговори з урядом щодо відшкодування держбюджетом пільг та субсидій тепловикам. В свою чергу, перераховані кошти ТКЕ та СТЕК мають спрямувати на погашення боргу перед постачальником газу та газорозподільною компанією.

«Сподіваємося, що усі домовленості будуть виконанні і теплоенергетичні компанії погасять заборгованості. Якщо ж борги накопичуватимуться, то відповідно до чинного законодавства, ми не матимемо іншого виходу – як обмежити постачання газу», – розповідає голова правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Віталій Шульга.

В «Івано-Франківськгазі» наголошують, що для завершення опалювального сезону в стабільному режимі теплоенергетичні компанії повинні мати вчасно заведені номінації та не мати заборгованості.