Франківці презентують свій стартап інвесторам, які створювали Google та Facebook


Наприкінці лютого, 21-26-го, в рамках української платформи вони представлять свої проекти найпотужнішим інвесторам, які створювали Google та Facebook.

«Половина прізвищ, які прийдуть подивитись на стартапи, – це енциклопедія людей, які побудували Кремнієву долину», - каже один з ініціаторів української платформи Євген Розинський, пише Новое время.

Для участі у конференції обирають лише 40 учасників з 80 країн світу. «Ми звернулись до організаторів, розказали їм про класну країну Україну, про те, як тут розвивається ІТ, і запропонували їм запросити до участі українські компанії. Вони погодились», - усміхається Розинський. Щоправда, за участь у конкурсі учасникам треба заплатити певну суму.

Через сарафанне радіо, рекомендації та знайомих, Розинський та його партнер Нік Білогорський шукали стартапи та оцінювали їх. Попередньо погодили з організаторами, що приїде шість українських компаній. «Спершу боялися, що не зможемо знайти достойних команд, адже на конференцію не допускають аматорів, які не знають, що з собою робити. Відбирали так, щоб не було соромно показати. Якісних компаній виявилось в рази більше, - розповідає він, - тому ми попросили ще два місця». Таким чином, валізи до Каліфорнії пакують вісім українських стартапів – Buzzarm, Stafffr, Spinbackup, Turnkey-Lender, QRhythm, Corezoid, CartFresh та DataVirtuality. З засновниками шести з них поспілкувалося напередодні дебюту у Каліфорнії НВ.

    Stafffr – сервіс обліку персоналу

Розробники – франківчани. Спільний проект ІТ та ресторанного бізнесу

Вартість сервісу коливатиметься в залежності від кількості керівників, до 10 користувачів в компанії – безкоштовно.

Ви коли-небудь натрапляли на невихованих офіціантів чи поганий сервіс у ресторанах і думали: «Ну хто його/її взяв на роботу?». Завдяки проекту з Івано-Франківська кількість таких випадків стане в рази менше. Рік тому з компанії 23 ресторани звернулись до керівника компанії Webmil Сергія Гнатчука з проханням створити програму обліку персоналу.


Юрій Филюк

Юрій Филюк

 

 «Ми можемо бачити офіціантів, кухарі десь на виду, але це десь 10% працівників цього бізнесу, - пояснює Гнатчук. - Текучість кадрів – величезна, особливо там, де є мережа з декількома ресторанами». У таких закладах не було зручного сервісу, який зберігав би історію переміщення персоналу через кар’єрне зростання чи мігрування з одного ресторану до іншого. «Були випадки, коли менеджер звільняв людину з одного ресторану, а інший брав до себе», - пригадує Токмиленко.

Олександр Токмиленко

Олександр Токмиленко

Майже рік розробники працювали і створили stafffr – онлайн-сервіс для зручної комунікації менеджерів, бухгалтерів, тощо: «У кожного клієнта буде sub-домен. Наприклад: «23ресторана.stafffr.соm». Дані захищені, хіба що ви комусь дасте свої паролі», - каже керівник Webmil. У цьому сервісі зібрана єдина база працівників усіх підрозділів компанії, можна створити анкету персоналу під свій формат і при потребі за хвилину переглянути історію роботи та, наприклад, за що конкретну особу звільнили. Розробники гарантують безпеку даних та їх зберігання в «хмарних сховищах».

Найкраще сервіс допомагатиме компаніям, у яких не один, а декілька закладів. Таким чином можна попередити повторне влаштування на роботу «неякісних» працівників. Наприклад, буде єдина база з «чорним списком» працівників. Також кожен зможе подивитися на базу своїх колег: хто де працював, скільки перебуває в конкретному закладі. Рівень доступу до інформації клієнти можуть встановлювати самостійно для різних працівників.

Наразі сервіс проходить бета-тестування і є безкоштовним до 1 березня. Спробувати можна тут: