Франківці продовжують продовжують попадати в тенета шахраїв


Шахраї представляються «впливовими» особами банківських установ, які нібито хочуть зробити «блага» для людей безкоштовними акціями та послугами, а ті, у свою чергу, довіряють пройдисвітам, не знаючи, що співробітники банків жодні подібні операції не уповноважені проводити, тим більше у телефонному режимі.

Саме така причина привела чергового ошуканого, 55-річного жителя обласного центру в поліцію із заявою про зникнення з його карткового рахунку грошей. Чоловік розповів, що напередодні йому на мобільний телефон подзвонив невідомець, який представився працівником"Ощадбанку". Під час спілкування з потерпілим, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом заволодів його коштами в сумі 1700 гривень. Такі випадки, на жаль, не поодинокі різниця лише у сумі грошових коштів, якими вдається заволодіти шахраям та віковій категорії ошуканих, інофрмує прес-служба нацполіції в області.

За цим фактом правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Правоохоронці в черговий раз нагадують: аби кількість ошуканих громадян не збільшувалася застерігаємо не довіряти телефонним аферистам, які зловживаючи всіма правилами людської моралі, злочинним шляхом збагачуються на людській необачності.