Франківці проігнорували обговорення змін конкурсу на міських маршрутах


Сьогодні, 18 липня в Івано-Франківську провели громадські обговорення щодо конкурсу на міських автобусних маршрутах.

Однак на захід не пройшов жодний представник громадськості, окрім журналістів, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами начальника управління транспорту та зв'язку Олега Ганчака, передбачається визначення умов надання послуг з перевезення пасажирів на міському автотранспорті та проведення конкурсу серед перевізників.

Проект рішення передбачає внесення змін до додатку вже існуючого рішення.

«У час від часу виникають труднощі по сплаті за складені акти. Минулого року їх було близько 100. Цього року звичайно менше. Тож пропозиція знімати бали повинна спитлювати перевізників вчасно оплачувати накладені штрафи та поповнювати міський бюджет. Натомість додаватимуть бали перевізникам наявність низькопідлогових автобусів»,  – розповів Ганчак.

Зокрема, пропонується враховувати при бальній системі оцінки пропозицій перевізників-претендентів три пункти. А саме:

- При наявності штрафних санкцій згідно з договором на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування міста Івано-Франківська, не сплачених за 10 днів до дати проведення конкурсу та/або не наданні повідомлення про сплату штрафних санкцій (квитанції про оплату) – (-1) бал за кожну штрафну санкцію. 

- При наявності транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями – (+1) бал за кожен наявний транспортний засіб, поданий у конкурсній пропозиції, але не більше загальної кількості транспортних засобів, визначені умовами конкурсу. 

- При наявності в усіх транспортних засобах, поданих у конкурсній пропозиції, системи зовнішнього та/або внутрішнього оповіщення зупинок громадського транспорту та/або маршруту руху автобуса – (+3) бали.