Франківці просять владу визнати нові мурали мистецькою цінністю


Мешканці Івано-Франківська продовжують писати електронні петиції до влади міста.

Так, нещодавно на сайті електронних звернень Володимир К. зхареєстрував петицію про визнатя мистецькою цінністю нові мурали на фасадах будинків та внести ці будинки до переліку пам'яток архітектури, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Мурал-арт - це художній розпис зовнішніх стін будинків в міському просторі. Наголошуємо для чиновників Департамента архітектури - художній розпис. Відтак, розписані житлові будинки є артоб'єктами. А всі артоб'єкти несуть в собі мистецьку цінність.

Вимагаємо визнати мистецьку цінність нових муралів, які з'явилися на фасадах будинків. Відповідні будинки вимагаєамо внести в перелік пам'яток архітектури, визнати їх артоб'єктами та запровадити мораторій на будь-які фасадні роботи, що можуть порушити мистецьку цінність художніх розписів - муралів.

Оскільки головний архітектор міста Дмитро Нижник засумнівався у мистецькій цінності муралів, вимагаємо застосувати до нього дисциплінарне покарання у вигляді "селфі" на фоні муралу та публікації цієї фотографії з підписом: "Мурал, прости мене", - йдеться у зверненні.

Фото: Богдан Досюк