Франківці скаржаться на систему Medics: Пацієнтів без відома записують до лікаря


У соцмережі facebook іванофранківці почали скаржитись на те, що їх без відома записували на прийом до лікарів через систему Medics. У компанії стверджують, що збоїв у системі не було.

"Шановні франківці! Перевірте свої аккаунти на сайті Медіксу, якщо ви там зареєстровані! Чи є ще там такі люди, як я (більшості це стосується тих людей, хто знаходиться на обліку із якимись болячками). Сьогодні відкрила свій аккаунт на Медіксі і трохи була здивована!!! Виявляється, що 13 липня я мала відвідати ендокринолога. Я в липні навіть не заходила на цей сайт! Не те щоб до цієї особи ще й записуватись на прийом..." – звернулася Галя Іваніцька.

З десяток користувачів мережі виявили подібні записи у своїх онлайн-кабінетах. Зазначають, що навіть не знають лікарів, до яких відображаються попередні записи. Такі випадки зафіксовані у поліклініках №1, №4. Люди залишають лікарям негативні відгуки.

"Це що ж получається! Що лікарі шахрують? Не вистачає до зарплати людей на прийом. Знаю цю лікарку не з кращої сторони, і люди про неї погано відгукуються. Підозрюю, що добавку собі робить до зарплати", – додає Галя Іваніцька.

У компанії Medics зазначили, що жодних збоїв у системі Medics не було зафіксовано. Директор Medics Олександр Русін у коментарі КУРСу розповів, що у системі усі дії записуються у протокол і можна відстежити, хто здійснював запис. Запис міг здійснити сам лікар, в реєстратурі або сам пацієнт. Інші варіанти неможливі.

З Івано-Франківська зафіксували лише одне звернення і з'ясували, що людину помилково записали на прийом до лікаря в реєстратурі. Більше звернень від користувачів не надходило.

"Система Medics не може зареєструвати без відома лікаря та пацієнта на прийом. Програмісти вже розбираються у проблемі", – запевнив фахівець з розвитку Medics Євген Венгер.

Персональні дані користувачів надійно захищені.

"Дані пацієнтів зберігаються у хмарах компаній Гугл та Амазон, а при передачі до центрального компоненту шифруються. Тому головна слабкість у людському факторі, а з технічної сторони все безпечно", – запевняє Євген.

Програмісти Medics вже працюють над вирішенням проблеми, яка склалася:

"Ми зробимо так, щоб пацієнт бачив, хто записав його на прийом (він, лікар або реєстратура). Якщо це буде запис без його підтвердження, він подасть заявку на видалення. Ми перевіримо інформацію в клініці та зможемо видалити", – зазначив Євген Венгер.

З повідомленням про такі записи можна звернутися безпосередньо до Євгена, написавши йому повідомлення у facebook. Він відповість кожному особисто та владнає ситуацію.