Франківці вже без російських соцмереж і сайтів. Провайдери блокують доступ


У вівторок, 16 травня, президент України підписав указ про розширення економічних санкцій проти російських компаній, які передбачають блокування ресурсів "Вконтакте", "Однокласники", "Яндекс", "Mail.ru" та інших.

Відповідно до указу основні франківські провайдери, які надають доступ до мережі інтернет відключили сайти і програми, які підпадають під санкції. Про це компанії повідомляють користувачів на своїх офіційних сайтах, інформує Бліц-Інфо

Зокрема, провайдери "UTeam", "NetGroup" та мережа "Ланет" блокували доступ до санкційних сайтів з 22 травня, "Інтертелеком" - з 19 травня, "Фрінет" - з 18 травня. "Укртелеком" обіцяє заблокувати доступ до кінця цього тижня.

Слід зауважити, мобільні оператори заблокували доступ до заборонених ресурсів майже одразу.

Варто зауважити, що підсанкційна російська соціальна мережа "ВКонтакте" почала масово розсилати українським користувачам мережі повідомлення про те, як обійти блокування сайту. 

В той же час один з інтернет-провайдерів розмістив на своєму сайті перелік корисних посилань для користувачів підсанкційних сайтів, як "безболісно" відмовитись від заборонених ресурсів і не втратити контакти.

Слід зауважити, ситуацією вже скористались шахраї - представляються  правоохоронцями та вимагають сплатити штрафи за користування забороненими соцмережами.