Франківців кличуть вшанувати пам’ять жертв голодоморів


Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів. Цьогоріч він припадає на 28 листопада.

В Івано-Франківську заплановано ряд заходів. Зокрема, сьогодні, о 16:00 годині у Меморіальному сквері (вул.Мельника) з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів, на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу відбудеться загальноукраїнська акція «Запали свічку пам’яті». Після її завершення  відбудеться панахида та віче-реквієм за жертвами голодоморів.

Також о 15 годині у Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери відбудеться загальноміський урок історичної пам’яті, присвячений 83-ій річниці початку голодомору в Україні 1932-1933 років.

Вітак з метою вшанування пам’яті жертв геноциду міськвиконком звернувся до підприємців з проханням обмежити у суботу розважальні заходи, використання світлових реклам та організувати приспущення (вивішування) Державного Прапора України з траурною стрічкою, інформує офіційний сайт міста.