Франківців закликають подавати ідеї щодо логотипу міста, а не лише критикувати


В Івано-Франківській мерії завершилося голосування щодо логотипу міста. На офіційному сайті міськвиконкому було представлено 8 варіантів. Майже півсотні іванофранківців віддали свої голоси за другу пропозицію. Вона і стала переможцем. Після оприлюднення результатів онлайн-опитування в соціальних мережах піднялася хвиля обурення.

Своє невдоволення щодо нового логотипу міста висловили і перехожі, пише ВЕЖА.

Місцеві дизайнери також розкритикували запропонований логотип. Представники брендингової компанії створили візуальну символіку для “Франківського півмарафону”, Краєзнавчого музею та ФК “Прикарпаття”. Кажуть, цей логотип виконаний не професійно.

Переможний логотип створили ще у 2010 році , наголошують в мерії . Його розробник – місцевий дизайнер Ігор Гуцуляк. Тоді цей символ не отримав підтримки громади. Чиновники вирішили дати другий шанс даному “лого”, додавши декілька конструктивний елементів. В мерії наголошують, це не остаточний варіант, а лише його основа. Невдовзі міська влада проведе конкурс на створення логотипу Івано-Франківська за підтримки канадського проекту “ПРОМІС”.

У 2014 році громадські активісти створили власну версію логотипу Івано-Франківська. Над його розробкою працювали столичні фахівці. Вони дослідили особливості обласного центру . За основу обрали чотирикутний знак міської Ратуші. Хрестоподібний символ також уособлює образ вишиванки. Його розробник Роман Гаврилаш каже, міська влада зверталася до власників авторських прав щодо використання цього логотипу. З певними мотифікаціями . Однак це суперечить їхній концепції.

В мерії закликають мешканців міста конструктивно долучитися до створення логотипу міста. А не займатися лише критикою у соціальних мережах.