Франківців закликають подавати проекти розвитку міста


Розвиток міста на найближчі 10 років - Івано-Франківськ за крок до затвердження Стратегії розвитку міста. За підтримки проекту "Проміс" за фінансової підтримки уряду Канади. Основні пріоритети до 2028 року вже незабаром затвердять на сесії міської ради. Наразі приймаються пропозиції цікавих проектів.

Івано-Франківськ став одним з перших міст в Україні, який ще в 1999 році отримав стратегію розвитку на 10 років. Тепер розробленот новий план до 2028 року. За словами міського голови Руслана Марцінківа, подібний документ дозволить громаді побачити, наскільки виконується задумане, а також вносити свої зауваження. З пропозиціями можна звертатися в управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківської міської ради, пр оце йдеться на сайті міста.

План розвитку міста планують реалізовувати за 4 ключовими напрямками: місто підтримки інвестицій та розвитку бізнесу; місто енергоефективної та дружньої до довкілля інфраструктури; місто відкритої влади і сучасного управління; місто якісної освіти, медицини, різноформатного культурного середовища. 

До кожного розділу напрацьовані конкретні плани, задання, а також подані проекти та пропозиції для досягнення поставлених цілей.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що прийняття такого документу - надзвичайно важлива і концептуальна річ, адже, фактично, визначає долю міста.

"Ми хочемо аби Івано-Франківськ був комфортним та затишним для своїх мешканців та гостей. Нам важливо визначитися з пріоритетами та чітко дотримуватися поставлених завдань. Спільне бачення допоможе нам у цьому", - пояснив міський голова.