Франківця, який забив дружину до смерті, залишили під вартою


У вівторок, 13 березня, в Івано-Франківському міському суді провели підготовче засідання у справі Максима Булієнка за нанесення важких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті Олександри Щеглової.

Булієнка звинувачують за ст. 121.2. Максимальне покарання за цією статтею – 10 років позбавлення волі, пише Репортер.

Нагадаємо, в ніч на 19 грудня 2017 року Олександру Щеглову вже не вперше побив 29-річний іванофранківець Максим Булієнко. Та цього разу — востаннє. За кілька днів, 24 грудня, Олександра померла в реанімації.

У довідці про смерть увагу зосередили на пневмонії. Проте вказали, що була тупа травма живота і розрив сечового міхура. Олександру Щеглову поховали 27 грудня.

Нині справа про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті, знаходиться в суді.

24 січня, Івано-Франківський міський суд призначив Максиму Булієнку тримання під вартою до 17 березня. Батьки померлої хочуть, щоб Булієнко відповів за вчинене. Та побоюються, що його родичі, які працюють у судах, можуть врятувати чоловіка.

Засідання суду було призначене на понеділок, 12 березня, але його спершу відклали, а потім призначили на 13 березня.

У вівторок, 13 березня, вирішували питання щодо призначення справи до судового розгляду і продовження міри запобіжного заходу.

Прокурор попросив продовжити для Булієнка тримання під вартою.

«Не існує підстав до закриття провадження. Угод про примирення не було, – говорить прокурор. – Вважаю, що ризики щодо Булієнка не зменшилися і не змінилися, тож прошу продовжити тримання під вартою ще на 60 днів».

Захисник Ярицький каже, що покладається на суд щодо прийняття рішення про запобіжний захід. Однак, за його словами, згадані раніше ризики не були нічим підтверджені.

Суддя пішла до нарадчої кімнати.

Згідно з рішенням судді Деркач, є всі підстави продовжити судовий розгляд у відкритому засіданні. Булієнку продовжили тримання під вартою на 60 днів – до 11 травня.

Наступне засідання – 21 березня о 13:30.