Франківцям радять самостійно впорядкувати бомбосховища у власних будинках


У зв’язку з введенням на Івано-Франківщині режиму підвищеної готовності і надзвичайних ситуацій Управління ДСНС в області проведе інвентаризацію і перевірку захисних споруд.

Як повідомив під час прес-конференції начальник управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, сьогодні на Прикарпатті налічується 831 така споруда. До них належать бомбосховища і радіаційні укриття, що перебувають у приватній, державній і комунальній власності, інформує кореспондент  Бліц-Інфо.

Також Чернецький зауважив, що ці захисні споруди розраховані на працюючі зміни підприємств і установ, а для населення сьогодні відпрацьовуються в якості захисних споруд підвальні або заглиблені приміщення.

Кошти на відновлення та ремонт захисних споруд повинні виділятися власниками.

«Якщо говорити про Івано-Франківськ, то за це мають братись ОСББ, ЄРЦ і приватні власники. Якщо мова про дев’ятиповерхівку, то тут люди мають подумати про себе і не чекати, що хтось прийде і зробить ремонт чи повиносить сміття з підвалів», - зауважив Володимир Чернецький.

Також в Управлінні ДСНС обіцяють за потреби допомогти з логістикою розміщення в підвальному приміщенні печі для обігріву, електрогенератора і баків з питною водою.