Франківцям радять влаштувати розвантажувальні дні після свят


Новорічні свята вже давно минули, але наслідки від них так і залишились. Важкість у шлунку, біль, неприємний запах з рота, закрепи – ці і інші сюрпризи чекають на нас після пишного застілля. І скільки б сорбентів і ферментативних препаратів Ви не вживали, результату ніякого нема. Хочеться відпочити, розважитися, але ви відчуваєте, що у Вас не залишилось ані сил, ані енергії. І ви відчуваєте нестерпне бажання звільнити себе від накопичення усіх шкідливих продуктів у вашому організмі.

Зараз ефективним методом очищення організму є проведення розвантажувальних днів. У мережі ви можете знайти величезний вибір різноманітних дієт: молочні, вегетаріанські, водні і навіть шоколадні. Проте, мушу насторожити Вас, що не кожний організм може адекватно сприйняти ту чи іншу дієту, оскільки кожен є унікальним. Саме тому, якщо Ви і вирішили схуднути завдяки розвантажувальній дієті, Вам варто звернутися до спеціаліста по дієтології і пройти необхідне обстеження, щоб попередити виникнення небажаних ускладнень.

Як лікар, можу порекомендувати Вам ряд універсальних правил, яких треба дотримуватися задля ефективного розвантаження Вашого організму, і які не принесуть за собою негативних наслідків.

  • В жодному разі не можна різко переходити з застілля на інтенсивну дієту. Це дуже великий стрес для організму. Тому варто поступово зменшувати раціон.
  • На рахунок часу можу сказати, що проводити розвантажувальні дні варто не довше, ніж один день у тижні. Якщо вже Вас турбує зайва вага і ви відчуваєте велику необхідність у більшому розвантаженні, то тривалість можна збільшити до двох днів.
  • Під час розвантажувальних днів варто повністю присвятити себе відпочинку і не виконувати фізичну роботу. Якщо ви думаєте, що поєднання жорсткої дієти і фітнесу тільки покращить результат, то ви глибоко помиляєтесь. Не варто настільки сильно завантажувати власний організм.
  • Щодо об’єму їжі можу сказати, що це залежить безпосередньо від вашої ваги. Одне, що можна сказати, це те, що кількість фруктів та овочів повинна бути не більше двох кілограмів, а кількість білків орієнтовно 700 грам.
  • Не забувайте, що основним продуктом вашого раціону повинна бути вода і більшу її частину за добу варто випити до 2 години дня.
  • Завжди не забувайте тішити себе такими приємними сюрпризами як масаж, сауна, лазня. Вони чудово впливають на кровообіг і сприяють якісному очищенню організму.
  • І основне, не займайтесь самолікуванням, не вживайте проносні і сечогінні, адже вони не тільки не покращують результат, а й пагубно впливають на наш організм.

Якщо ви просто притримуватиметесь цих простих правил,  результат не змушуватиме на себе довго чекати. Ваш організм звільниться від накопичених шлаків і продуктів розпаду, зайвої рідини. Ви відчуєте приплив бадьорості і енергії, відповідно скинете декілька зайвих кіло і зможете перебудувати власний раціон.

Тож бажаю Вам, щоб Новорічні свята запам’яталися не неприємними відчуттями, а тільки позитивними емоціями і чудовим настроєм!

Алла Курилець

Лікар гастроентеролог-дієтолог МЦ «Оксфорд Медікал Івано-Франківськ»