Франківець не зміг пройти мимо камери спостереження фітнес-клубу


До правоохоронців за допомогою звернувся 31-річний житель міста повідомивши, що із фасаду одного із фітнес-клубів викрадено камеру зовнішнього відеоспостереження вартістю 800 гривень.

Під час проведення слідчих дій поліцейські встановили, що до вказаної крадіжки причетний 31-річний франківчанин. Оперативні працівники з'ясували, що підозрюваний, пізно ввечері проходячи біля будинку, побачив відеокамеру та вирішив її вкрасти. Щоб її демонтувати він виліз на огорожу і зняв прилад, пише прес-служба обласного управління Нацполіції.

За вчинення подібних злочинів зловмисник уже притягувався до кримінальної відповідальності, однак, вочевидь, не покинув злочинної діяльності. У скоєному лиходій зізнався. Викрадене наступного дня продав на місцевому ринку, а виручені кошти потратив на своє дозвілля.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.