Франківець перерахував шахраям 121 тисячу гривень за неіснуючу техніку


Закликаємо громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, отриманні смс-повідомлень типу: «Ваш банківський рахунок заблоковано» та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток чи пропонують якість послуги.

В перших двох випадках на гачок шахраїв потрапили дві жительки Прикарпаття. За словами потерпілих, на їхній мобільні телефони зателефанували нібито працівники банківських установ, та повідомили, що з їхніми банківськими картами виникли проблеми, та для їх вирішення потрібно продиктувати пін-коди.

Потерпілі зрозуміли, що їх ошукали, коли з рахунку зникло загалом близько 24 тис. гривень. За допомогою одразу звернулись до правоохоронців.

Наступною жертвою шахрайських дій став 29-річний житель обласного центру, який втратив 121 тис. гривень. Як з’ясувалося, чоловік через Інтернет-мережу на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення про продаж комп’ютерної техніки. Зателефонувавши нібито продавцю та узгодивши ціну покупки, перерахував вищевказані грошові кошти на банківський рахунок шахрая, в результаті – ні товару не отримав, ні грошей, звісно, не повернули.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб-шахраїв та місця їх перебування. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області