Франківець поцупив у молодої дівчини "iPone 6S" і подарував дружині


Повертаючись додому 21-річна франківчанка стала жертвою грабіжника, який відкрито на одній із вулиць обласного центру, вихопив у дівчини мобільний телефон марки "iPone 6S", вартістю понад 20 тис. гривень.

Після вчиненого нападник утік у двори будинків, а потерпіла попрямувала до відділу поліції. На пошуки оперативникам знадобилося близько місяця, щоб викрити грабіжника. В ході слідчих (розшукових) заходів правоохоронці одержали обґрунтовані підстави вважати причетним до грабунку 25-річного місцевого жителя, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок та грабежів.

Як з’ясовано, дороговартісний телефон чоловік віддав своїй дружині, а та в свою чергу здала мобільник до ломбарду за 6500 гривень. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України. За відкрите викрадення чужого майна грабіжника можуть покарати штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі до чотирьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області