Франківець, що збив світлофор на Бандери, їхав на чужому авто і без прав


У неділю, 14 серпня вдосвіта на перехресті вулиць Бандери-Сахарова "Фольксваген Поло" врізався в огорожу, зніс паркан, дорожній знак та світлофор.

Опісля водій вибіг з машини і втік. У машині залишилось троє пасажирів. Одну з пасажирок госпіталізовували проте згодом вона повернулася на місце ДТП і повідомила, що постраждала. Тож ДТП кваліфікували як "без постраждалих".  

Переглянувши відео з камер спостереження та опитавши очевидців патрульні встановили, що водій-втікач перед ДТП з компанією відпочивав у кафе.  Відтак, поліцейські встановили особу втікача й місце його проживання, проте двері їм ніхто не відкрив. Тож поліція через ЗМІ звернулись до водія з рекомендацією самому звернутися в Управління патрульної поліції для складання на нього відповідних адмінматеріалів.

Як розповів кореспондентці Бліц-Інфо речник патрульної поліції Микола Гурак, надвечір до поліції прийшов власник автомобіля, особу якого й встановили патрульні. Він повідомив, що за кермом перебував не він, а знайомий, що взяв його автівку. Чоловік, що прийшов з ним - це підтвердив. Та, як виявилось, чоловік не має прав.

Винуватець аварії зізнався, що й справді тієї ночі з друзями відпочивав у кафе. Втім, запевнив, що не пив, тож був тверезим, коли сів за кермо. Але випив вже після вчинення ДТП. Патрульні відправили його в медзаклад на освідчення наявності алкоголю в крові, але тест показав лише 0,1 проміле.

"Цього замало для складання протоколу. На водія винесли постанову за кермування авто без відповідних документів. На власника авто - за передачу авто особі без прав. Також на винуватця аварії буде складено протокол за пошкодження комунального майна, вчинення ДТП і втеча з місця ДТП", - зазначив речник поліції.

До теми: На перехресті Сахарова-Бандери автівка знесла огорожу, дорожній знак та світлофор