Франківець скаржиться, що його ледь не побили у центрі, а поліція не допомогла


У вівторок, 18 червня близько 20 години до франківця у парку Міцкевича підійшли двоє чоловік, які намагалися його побити.

Про це Max Redimp написав у соцмережі Facebook. Максим розповів, що під час спроби його вдарити, він витяг газовий балончик, а опісля вже став набирати 102. Однак в той момент побачив патрульний автомобіль, що проїджав повз, тож почав бігти за ним. Наздогнав його біля Ратуші. Втім,  запевняє, що патрульні відмовилися йому допомогти. Чоловік знову почав телефонувати на 102, але довго не міг додзвонитись. У підсумку екіпаж приїхав ледь не за годину.

Прес-секретар патрульної поліції Микола Гурак у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо розповів, що повідомлення від чоловіка про те, що на площі Міцкевича двоє невідомих намагаються його побити надійшло на 102 о 19:56.

«О 20:37 патрульні отримали виклик на службові планшети. Вже о 20:43 патрульні приїхали на місце події. Вони взяли заявника у службовий автомобіль та обстежили з ним центр міста, проте їх не виявили», - зауважив Гурак.

Прес-секретар пояснює, що від дзвінка на 102 і отримання виклику на планшет пройшло стільки часу через те, що не було вільних екіпажів. Окрім того, у цей час у патрульній поліції проходила перезмінка.

Микола Гурак зауважив, чоловіку запропонували написати заяву, однак він відмовився.

«Йому також запропонували, коли він побачить своїх кривдників знову телефонувати на 102 або ж патрульному, що залишив йому свій номер телефону», - зауважує прес-секретар.

Чому чоловік довго не міг додзвонитися на 102 у прес-службі не можуть пояснити, оскільки до кол-центру не мають жодного відношення.

«Заявник нашим патрульним зразу сказав, що спочатку зупинив патрульний автомобіль. Однак, в ньому окрім поліцейських був чоловік на задньому сидінні. Тож поліцейські пояснили, що везуть затриманого у міський відділ на Бельведерську і не мають права покидати затриманого самого в авто та не можуть діяти окремо», - підсумовує Гурак.