Франківець вкрав припаркований під магазином велосипед


Недешевим велосипедом, залишеним 25-річним власником без нагляду біля місцевого магазину, спокусився, як виявилося, раніше судимий зловмисник.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки велотранспорту причетний 36-річний франківець, який в минулому притягався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів. Поліцейські з'ясували, що чоловік, проходячи біля торгового закладу, побачив велосипед, який власник залишив без нагляду. Довго не роздумуючи, він сів на нього та поїхав додому. За якийсь час викрадений велосипед зловмисник продав, а виручені кошти витратив на дозвілля, інформує прес-служба анцполіції в області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.