Франківець, якого позбавили прав на 10 років, надрукував собі нові на принтері


У четвер, 28 грудня на вулиці Незалежності за порушення правил екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль ВАЗ 2114. На вимогу поліцейських 26-річний водій чемно пред'явив для перевірки документи.

Та патрульні запідозрили, що посвідчення водія несправжнє - схоже, що зображення надруковане кольоровим принтером на звичайному пластику. Про це інформує прес-служба патрульної поліції Івано-Франківська, пише Бліц-Інфо.

При детальнішій перевірці патрульні встановили, що водій позбавлений права керувати, а його посвідчення водія - вилучене. Протягом року на чоловіка тричі складали адмінпротоколи за керування у стані сп'яніння і тричі суд визнавав водія винним. Зрештою, постановою суду порушник позбавлений права керувати на 10 років.

Патрульні винесли на водія постанову за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування особою, позбавленою такого права). Оскільки водій користувався документами з явними ознаками підробки, на місце виїхала слідчо-оперативна група. Санкція статті 358 ККУ за використання завідомо підробленого документа передбачає карається штрафом або обмеженням волі на строк до двох років.