Франківки діляться рецептами: Паска з хлібопічки від Оксани Марцінків


У кожній прикарпатській родині активно готуються до Великодня. Одним із обов'язкових атрибутів цього величного свята є паска у великодньому кошику.
Її кожна поважна газдиня пече по-своєму, часто за рецептом, який передався від мами чи бабусі. Втім, дехто експерементує та робить великодній хліб за новим, модним рецептом.

Кореспондентка Бліц-Інфо розпитала франківок про їхні рецепти пасок та сімейні традиції.

Дружина міського голови Івано-Франківська Оксана Марцінків каже, що Великдень для їхньої сім'ї - родинне свято, тож стараються проводити його з батьками. А паску перша леді міста готує за допомогою хлібопічки.

"У мене простий рецепт, яким користуюся уже декілька років, відколи придбала хлібопічку. Традиційно як навчала бабуся пасочки я випікаю в «чистий четвер». Тісто замішую в хлібопічці, а випікаю уже в духовці", - пояснює Оксана Марцінків.

Рецепт паски з хлібопічки від Оксани Марцінків

Молоко - 250 мл

• Яйця - 4 шт.

• Цукор - 160 г

• Масло вершкове розтоплене - 180 г

• Сіль - 1, 5 ч. л.

• Куркума – 1ч.л.

• Борошно пшенична - 650 г

• Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.

• Журавлина -50

• Родзинки (без кісточок) - 50 г

На дно хлібопічки виливаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, цукор, сіль, вилити збиті в окремій ємкості жовтки. Додати просіяне борошно, дріжджі і куркуму Хлібопічку виставляємо на програму "Тісто" орієнтовно 1 год.

Родзинки і курагу додаємо в готове тісто, перемішуємо і перекладаємо в форми для випічки (2 шт.) Залишаємо щоб тісто ще раз піднялося. Випікаємо в духовці при 175 С - до готовності (близько 1 години). Великодня паска в хлібопічці готова. Пасочка виходить дуже ніжна і пухка.

Поки пасочка остигає. готую глазур. Один охолоджений білок обережно відділяю від жовтка і збиваю міксером спочатку на маленькій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли збитий білок стане щільним і не буде виливатися з чашки починаю в кілька прийомів вводити цукрову пудру (бажано просіяне через ситечко, щоб не було грудочок). В самому кінці збивання додаємо лимонний сік і збиваю ще секунд 30. Готову глазур наношу на поверхню пасочок. Для прикраси я використовую кондитерські посипки.

До теми: Паска за бабусиним рецептом від Галини Баранкевич