Франківщина має призера чемпіонату світу з метання молота серед юніорів


19 липня в облдержадміністрації відбулася прес-конференція з нагоди перемоги спортсмена з Прикарпаття Михайла Гаврилюка на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів, який проходив 10-15 липня у Фінляндії в м.Тампере.

Зазначалося, що Михайло Гаврилюк виборов  бронзу чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів у метанні молота. Він тренується в селищі Делятин під керівництвом тренера вищої категорії Ярослава Маланюка та представляє Івано-Франківську обласну дитячо-юнацьку спортивну школу. У 2016 році спортсмен вже виборов титул чемпіона Європи з метання молота серед юнаків.

Ігор Пасічняк від мені голови облдержадміністрації Олега Гончарука привітав спортсмена та його тренера та зазначив, що вже склалася добра  традиція проводити такі прес-конференції з нагоди досягнень наших прикарпатських спортсменів. За його словами, завдяки фінансовій підтримці з державного та обласного бюджетів тривають ремонтні роботи на стадіоні Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, де будуть облаштовані не тільки сучасні бігові доріжки та поле зі штучним покриттям, а й різні сектори, в тому числі й для метання молота. Також відповідні роботи будуть проведені в Делятині, безпосередньо на місці тренувань спортсменів філії обласної ДЮСШ.

Спортивні функціонери наголошували на необхідності посилення фінансового стимулювання як спортсменів, так і їх тренерів, створення штатної спортивної команди області та розповіли про перспективу участі наших спортсменів в Олімпійських іграх, які відбудуться в 2020 році в Японії.

Михайлу Гаврилюку та  його тренеру вручили почесні відзнаки обласної федерації легкої атлетики. Орест Оклієвич повідомив, що згідно з розпорядженням облдержадміністрації в кінці року їм будуть вручені грошові винагороди.