Франківськ поки що без лого. Після обуренння соцмереж в мерії вирішили довірити справу професіоналам


Днями завершилось голосування за один з можливих ескізів логотипу Івано-Франківська.

Новина про переможця голосування викликала хвилю активного обговорення у мережі. Ситуацію, що склалась навколо можливого візуального стилю, прокоментував заступник міського голови з економічних питань Богдан Білик. Він зазначив, що обраний мешканцями макет не є остаточним. Крім того, через обмеженість поданих пропозицій і малу кількість учасників голосування такий знак не виноситимуть на прийняття міською радою як офіційний логотип міста.

«Ми хотіли спробувати залучити громадськість до створення візуального стилю. Так відділ міжнародних зв’язків, туризму та промоції запропонував варіанти вже знайомого логотипу на голосування. Проте жоден з них, навіть переможець, не задовільняє очікування громади та міської ради щодо офіційного логотипу Івано-Франківська», - зауважив Білик.

Після такого експерименту справу брендингу міська рада вирішила довірити професіоналам. Слід зазначити, що в рамках реалізації українсько-канадського проекту ПРОМІС триває розробка маркетингової стратегії міста. Івано-Франківськ є одним з міст, якому ПРОМІС готовий профінансувати брендинг міста. Наприкінці січня відбудеться робоча зустріч з представниками  канадського проекту щодо процесу виготовлення логотипу. Відтак, будуть сформовані технічні завдання для проектування. За результатом засідання робочої групи буде оголошено тендер. Фірма-переможець приступить до брендингу. Результат напрацювань міська рада представить громадськості.

А зараз франківцям пропонують обрати елемент, який стане акцентом нового логотипу. Вже з 18 січня на офіційному сайті міста оголошується голосування. Тільки після того, як жителі висловлять свою думку, обраний елемент стане одним із критеріїв технічних завдань.

Варто наголосити, що проект ПРОМІС вже має досвід співпраці у створенні логотипів для інших українських міст. Як результат з’явився бренд Коломиї, Вінниці, Дніпра та інших.

Нагадаємо, раніше у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо заступник начальника управління економічного та інтеграційного розвитку Володимир Устинський пояснив, що загальний нижній шар логотипу розробляла один дизайнер, а от додатки до них – інші. Що стосується логотипу у вигляді хрестика, яким користувалось місто три роки, то за словами Устинського, "він вже всі набрид".

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!