Франківська “Говерла” вперше стала чемпіоном України з баскетболу


Івано-франківська «Говерла» у другому матчі фіналу перемогла львівську «Політехніку» – 79:77 – і вперше у своїй історії здобула звання чемпіона України серед команд Вищої ліги.

Вчора у Львові відбувся другий матч серії плей-офф. У першій чверті гри у палаці спорту «Галичина» франківці поступилися господарям майданчика десять очок – 19:29. Вирішальним став другий період. Уже на початку чверті гостям вдалося зрівняти рахунок – 36:36. Далі влучні  триочкові кидки виводять «Говерлу» вперед – 42:36. Загалом у другій чверті франківці забили на 13 очок більше – 25:12, пише Репортер.

Невідомо, що сказав тренер львів’ян  Ярослав Зубрицький своїм підопічним, але потім вони майже відігрались – 77:77. Вирішальними стали два очки франківця Кирила Підковирова – 77-79.

Саме Кирило став найрезультативнішим у складі “Говерли” – 19 очок. Станіслав Серпілін – 18, Олександр Шостуха – 16. Роман Гуменяк виявився найкращим серед гравців обох команд у показнику підбирань – 10.

Сезон завершений. Цікаво, що якщо у Суперлізі перемогли київські команди – Будівельник» (чоловіки) та ТІМ СКУФ (жінки), то в другому за статусом ешелоні – Вищій лізі – чемпіонами стали прикарпатці: БК “Говерла” (чоловіки) та БК “Франківськ” (жінки).