Франківська ОДА дає підозрілій фірмі землю на півстоліття для сонячної електростанції


Івано-Франківська ОДА хоче віддати підозрілій фірмі в оренду на 49 років земельну ділянку для будівництва сонячної електростанції

Зокрема у розпорядженні голови ОДА йдеться про передачу товариству з обмеженою відповідальністю «Інвестмен енерджі компані» земельної ділянки площею 8,9224 га, розташовану в урочищі «Верхи» за межами населеного пункту села Луквиця Луквицької сільської ради Богородчанського району, в оренду терміном на 49 (сорок дев’ять) років для будівництва об’єкта енергетичної інфраструктури - сонячної електростанції.

Варто зауважити, що за даними Міністерства юстиції, засновниками «Інвестмен енерджі компані» Андрійчук Володимир Вікторович та Оробець Віталій Петрович. Ці ж люди є засновниками ще десятка схожих компаній в Івано-Франківській області.

Окрім того, підозрілим є той факт, що компанія з'явилась в серпні минулого року, а її статутний капітал всього 2 тисячі гривень. Окрім виробництва електроенергії, «Інвестмен енерджі компані» займається ще понад 20 видами діяльності, від прибирання і торгівлі до збирання відходів та будівництва.