Франківська журналістка Оксана Кваснишин готується до шостої хіміотерапії


Франківська журналістка Оксана Кваснишин розповіла, що готується до шостої хіміотерапії.

Про це йдеться на її сторінці у соцмережі Fаcebook.

"Вважається, що критичним є третій та четвертий день після хіміотерапії. Мене ж «ковбасить» усі десять. Для мене навіть спеціальний графік намалювали. Перші десять днів - критичний період, коли падають усі показники і буває таааак погано, що хочеться відмовитись від усього і хай буде, як буде. 

Але є і інші десять днів. Це коли ти можеш читати, вчити німецькі слова, ходити на прогулянки, щось писати, маєш апетит і твої аналізи повертаються до норми. Не знаю, що мені там колять, але у мене з’явився якийсь побічний ефект у вигляді нового захоплення – готування. Як тільки мені стає краще і можу ходити – я рвуся на кухню і… ойой, бідні продукти. Починається повний кулінарний розковбас. Останнє моє творіння на фото. Це – натуральні цукерки без цукру. Неймовірна смакота! Чула, що в Івано-Франківську відкрилась кулінарна школа. З задоволенням пішла б на навчання. Певно, так і зроблю, коли повернусь. Але мушу бути ще тут. І я тут ще трохи надовго", - написала Кваснишин.

Світлина від Оксани Кваснишин.

Цієї п’ятниці журналістка готується здати чергові аналізи, бо у понеділок уже шоста хімія.

"Буває, дивуюсь: як я це перейшла і не з’їхала з глузду? Три різних операції, стільки хімій, втрата волосся, зміна оточення, очікування результатів, стреси,страх, чужа країна і мова, відсутність грошей… Якби не всі ви – я б пропала. Лікарі кажуть, що, можливо, призначать ще сьому і восьму хіміотерапію, але я так сподіваюсь, що вони не знадобляться – аналізи покажуть. У будь-якому випадку мене ще чекає 17-ти разовий прийом «Авастину» через кожних три тижні. Вартість одного курсу – 1387 євро", - написала вона.

за словами журналістки, протягом останніх півроку у неї була ще одна проблема: чим займатись далі. За довгі сім місяців вона збагатилась досвідом, яким хоче поділитись з іншими.

"Запам’ятайте: кожна людина індивідуальна! І кожен діагноз теж. Як відбитки пальців. Є пацієнти, які з першою стадією справитись не можуть, а є ті, хто видрапується і живе із запущеною роками… Моїй мамі лікарі давали всього півроку життя. Вона ж прожила три. І причиною її смерті було зовсім не онко… І таких випадків безліч! В Україні з онкопсихологією туго. Та й лікарів, здається, таких немає. Я ж хочу, аби у людей була надія, аби вони не опускали рук і розповім, як це можна зробити. 

Люблю всіх вас! Дякую за все: за молитви, добре слово і кожну гривню! Тепер я розумію: Господь дозволив моє падіння і, сподіваюсь, ще має на мене якісь плани. Щастя всім вам! З повагою, ваша Оксана Кваснишин", - підсумувала Оксана Кваснишин.

Реквізити для допомоги:

- гривнева картка "Приватбанку" 5168 7427 0030 5794 (Говера Володимир Антонович) - чоловік Оксана Кваснишин

- Переказ - Western Union або MoneyGram - Volodymyr Govera, Ukraine, Ivano-Frankivsk (будь ласка, після переказу коштів, напишіть номер і суму переказу та ім'я відправника) Vova Govera

Онлайн сервіси для збору коштів:

https://www.gofundme.com/OksanaKvasnyshyn
(Знімає 7,9% з отримувача + 0,3с за переказ)

https://www.youcaring.com/oksanakvasnyshyn (Знімає з отримувача 3%)

PayPal okrasulya28@gmail.com - Oksana Krasulya (з позначкою "на лікування Оксани Кваснишин")

А також переслати кошти Oksana Krasulya через фейсбук-повідомлення (лише для жителів США).