Франківське "Прикарпаття" на виїзді обіграло Стрийську "Скалу"


В рамках 21 туру Чемпіонату України з футболу івано-франківське "Прикарпаття" гостювало в Моршині, де стрийська "Скала" приймає своїх суперників. Цей матч відкривав програму передвеликодного туру в Другій лізі.

Команди розпочали гру досить спокійно. Прикарпаття грало першим номером, а господарі намагалися діяти через контратаки. Івано-Франківці раз-по-раз перевіряли голкіпера суперників Білика на пильність ударами з середньої та дальної дистанції, проте постріли Вацеби і Конкольняка були хай і красивими, але не влучними. Про це повідомляє прес-служба МФК "Прикарпаття".

Також в першому таймі можна згадати два штрафних удари з доволі небезпечних позицій, але ні той же Конкольняк, ні іменинник Худобяк не змогли влучити в ціль. Так тривало до 45 хвилини, коли Володимир Боришкевич подав кутовий, а Петро Ковальчук кивком голови спрямував м'яч у ворота "Скали".  Це вже третій гол досвідченого захисника в двох матчах. 

Другий тайм розпочався з удару Худобяка в стійку пострілом з-за меж штрафного майданчика, згодом після скидки того ж Халка  небезпечно прострілював вздовж воріт Конкольняк, але безадресно.  В центрі поля якісь проблеми івано-франківцям намагався створювати ганійський легіонер господарів Брайт, але Василь Дербах та Андрій Вацеба вдало нейтралізовували суперника.   

На 63 хвилині Остап Вульчин спокійно забрав доволі небезпечний простріл з лівого флангу у виконанні Фляка. Через кілька хвилин вже свою майстерність продемонстрував Білик, перевівши на кутовий сильний класний удар Худобяка метрів з двадцяти п'яти. На 75 хвилині двічі небезпечно пробивав Богдан Оринчак. Перший раз голкіпер забрав м'яч, а вдруге - невлучно.  

А на 77 хвилині своє вагоме слово сказав Ігор Худобяк, таким чином зробивши собі, партнерам та вболівальникам Команди Рідного Краю чудовий подарунок з нагоди дня народження. Олег Веприк навісив у штрафний майданчик, Ярослав Конкольняк двічі намагався пробити з льоту, в результаті чого м'яч відскочив до Халка, який в дотик розстріляв ворота господарів. Це вже 14 гол форварда в поточному сезоні. 

На дев'яностій хвилині Остап Вульчин виручив свою команду після удару Біласа метрів з дванадцяти.  За чотири хвилини, що арбітр матчу Андрій Кошура компенсував до основного часу другого тайму рахунок матчу не змінився і "Прикарпаття" здобуло такі важливі три очки в боротьбі за путівку до Першої Ліги ПФЛ України. 

Свій наступний поєдинок Івано-Франківці зіграють вдома 14 квітня. Суперником підопічних Володимира Ковалюка стане ФК "Арсенал-Київщина". Початок матчу о 16.00 на МЦС Рух.