Франківське "Прикарпаття" обрало собі нового капітана


Досвідчений гравець "Прикарпаття" Петро Ковальчук став новим капітаном івано-франківської команди.

Напередодні футболісти провели голосування, за підсумками якого капітанська пов'язка на новий сезон дісталася 34-річному захисникові, йдеться на сайті "Прикарпаття".

Саме Ковальчук виведе "Команду рідного краю" на домашній матч Першої ліги з "Балканами", який розпочнеться 20 липня о 18-й годині на стадіоні "Рух".

Крім цього, визначили і двох віце-капітанів. Відтепер це - кращий бомбардир івано-франківців, 31-річний нападник Ігор Худобяк, який виводив "Прикарпаття" на контрольні матчі у міжсезонні. Другим віце-капітаном івано-франківської команди обраний 35-річний захисник Олег Веприк. Нагадаємо, що в минулому сезоні господарем капітанської пов'язки був Володимир Боришкевич.

Петро Ковальчук народився 28 травня 1984 року в с.Середній Майдан Надвірнянського району. Відомий виступами у складі таких українських футбольних клубів, як івано-франківські "Чорногора" та "Спартак", криворізький "Кривбас", одеський "Чорноморець", ФК "Львів". У складі цих клубів Петро став срібним призером Першої ліги чемпіонату України, а також півфіналістом та фіналістом Кубку України.

У 2015-2016 рр. виступав за клуб "Істіклол" (Душанбе), у складі якого став чемпіоном, володарем Кубку і Суперкубку Таджиківстану, у сезоні 2015 визнаний кращим захисником цієї країни. Загалом, Петро Ковальчук зіграв 98 матчів в Українській Прем’єр-лізі і має досвід виступу в єврокубках. Зокрема, у грудні 2013 року відіграв 90+ хвилин у матчі "Чорноморця" із нідерландським ПСВ (1:0).

У кар'єрі Ковальчука є мальдівський клуб "Club Green Streets". Саме після виступів у цьому екзотичному чемпіонаті український легіонер повернувся додому. Взимку 2018 року досвідчений захисник став новачком "Прикарпаття", з яким виборов бронзу Другої ліги (10 матчів, 3 голи).