Франківські активісти оприлюднили склад комісії ОДА, яка роздала чиновникам по 200 тис грн на житло


В облдержадміністрації відповіли на запит голови ГО "Залізний тризуб" Наталії Сербин про склад комісії, за рекомендацією якої голова ОДА Олег Гончарук розпорядився виділити по 200 тис. грн. чотирьом чиновницям на покращення житлових умов.

Розпорядження голови ІФ ОДА Олега Гончарука викликало резонанс серед громадськості: людей обурили виділені чиновникам суми - по 200 тис. грн. При цьому учасники АТО чи родини загиблих отримують з обласного бюджету незрівнянно менші матеріальні допомоги, пише Курс

Нагадаємо, після розголошення скандальної інформації директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Леся Бурдяк офіційно запевнила, що виділення коштів - не самовільне рішення голови ОДА, а результат колегіального рішення спеціаьної комісії, до складу якої начебто входять громадські активісти, фахівці, посадові особи місцевого самоврядування. Тож франківські активісти вирішили поцікавитися, хто ж входить до комісії. 

Як з'ясувалося у відповіді на запит голови ГО Наталії Сербин, активістів у комісії не виявилося, переважають працівники ОДА і облради. Очолює комісію заступник голови ОДА Ігор Пасічняк. Заступник голови комісії - сама пані Бурдяк. Секретар - Г.Л. Стельмах. Серед членів - Балагура Л.І, Вань В.В., Гладій О.В., Заклинська О.Т., Семанишин В.М. Зикова Л.С., Зрайко О.І., Мельник Т.О., Іваненко В.М., Навальний І.А., Ковальчук О.В., Зикова Л.С., Курилів Т.І., Харабатин Н.І., Обідняк С.А., Ласяк Л.М., Стебницький В.М., Дембич І.І., Яворський В.Л. та інші. У складі комісії нема жодних активістів, принаймні з відомих і реальних громадських організацій. Засідання комісії з питань визначення осіб з числа окремих категорій громадян, яким надаватиметьсяжитло, відбулося ще 12 серпня. 

"Голова комісії Ігор Пасічняк також займається питаннями АТО і є представником на координаційному комітеті по АТО при ОДА, добре знає стан справ і які мізерні допомоги надаються до прикладу пораненим, учасникам АТО, навіть родини загиблих не отримують таку одноразову виплату з бюджету області", - нагадала Наталія Сербин.

До слова, активісти звернулися до прокуратури в Івано-Франківській області з вимогою перевірити законність виділення такої матеріальної допомоги чиновникам.

"Поняття на покращення житлових умов - це по суті ремонт. Ремонт за 200 000 грн. - трохи жирно, чесно, можна 20 000 -25 000 грн., але євроремонти за гроші громади робити... Більшість цих людей, які отримали допомогу, я так розумію, купили собі нове житло і вирішили гарний ремонт забабахати))) Треба на дверях голови ОДА і заступників написати "В Україні війна!", бо відчуття, що люди просто живуть в іншому світі", - додала Наталія Сербин. 

Нагадаємо також, що раніше міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус виділив з бюджету на лікування двох депутатів міської ради 460 тисяч гривень – представнику партії ВО "Свобода" Романові Микулі та члену партії ВО "Батьківщина" Ярославу Бачкуру.

Таким самим методом начальник управління культури Мирослав Петрик отримав з франківського бюджету майже півмільйона гривень на житло. Пізніше він пояснив, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внуками. Тому франківські активісти перевірили, як насправді живе "бідний" чиновник,  а також перевірили статки та відвідали чималий котедж "бідного наглого" депутата Ярослава Бачкура. 

є