Франківські активісти презентували сайт, де можна дізнатися все про суддів


Сьогодні, 19 травня і Івано-Франківську презентували проект "Громадський моніторинг суддів Івано-Франківської області як механізм протидії корупції в судах та сприяння судовій реформі в Україні".

За словами керівника проекту Віталія Світлика, зараз йде реформування суддів, а одна людина не може встежити за цим, саме тому громадян закликають долучатися, щоб налагодити діалог між громадою та судами, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Окрім того активісти презентували сайт, де зібрані біографічні довідки та декларації усіх прикарпатських суддів. Їх на Прикарпатті налічується 200 осіб. Також на сайті є додаток, де можна подати скаргу на суддю чи надати документи, що підтверджують порушення.

"Ми також почали збирати у ЗМІ інформацію, які рішення приймали ті судді. Зокрема, зовсім нещодавно суддя Богородчанського суду скасувала протокол патрульної поліції коли вони зупинили явно п'яного водія", - зауважив Світлик.

Загалом активісти зібрали досьє на майже всіх суддів у 20-ти судах області. Надалі активісти планують здійснити аналіз декларацій суддів.