Франківські активісти закликають батьків тримати на контролі шкільне фінансування


Хто ще не здав гроші?…Ця фраза добре знайома, мабуть, усім школярам. І повсякчас дратує батьків. Адже регулярно саме їм доводиться віддавати власні гроші на поточні потреби освітніх закладів та їх ремонти.

Збір так званих «благодійних батьківських внесків» у місцевих школах та дитсадках відбувається неконтрольовано. Нерідко примусово і без будь-якої звітності, заявляють активісти ГО «Мами Прикарпаття». А це суперечить чинному законодавству, пише ВЕЖА

На миючі та дезінфікуючі засоби, а також поточні ремонти освітніх закладів виділяють кошти з бюджету. Втім, доцільність їхнього використання невідома. Адже жодної звітності немає. Тож батьки не знають напевне, як розподіляють «шкільне» фінансування.

Потребує покращення і шкільне та дошкільне харчування, переконані активісти. Кажуть, велику проблему створюють тендери. Вони укладаються невчасно. Відтак, дітям бракує окремих вітамінних продуктів.

Активісти наголошують, батьки повинні тримати на особистому контролі питання шкільного фінансування та харчування. Вимагати звітності та не допускати «грошового» пресингу. Найблищим часом «Мами Прикарпаття» мають намір обговорити ці проблемні питання з мером Івано-Франківська.