Франківські атовці організовують благодійний концерт на підтримку побратимів


Івано-Франківська міська асоціація учасників АТО організовує благодійний концерт " Сильні духом"

На концерті збиратимуть гроші для поранених бійців Романа Дземана та Олега Радіонова.

В рамках благодійного концерту для франківців виступатимуть фронтмен гурту " Цвіт кульбаби" Василь Марущак, гурт " Будьмо", Василь Михайлович та Вікторія Ватащук.

Світлина від Міська Асоціація учасників АТО.

Роман Дземан – 1987 року народження, мобілізований під час третьої хвилі мобілізації у вересні 2014 року. Спочатку потрапив у 5 БТРО, а потім переведений у 128 ОГПБ і призначений на посаду головного сержанта роти. У січні 2015 року переводиться в 53 бригаду, в якій був сапером більше року і побував практично на всій лінії розмежування. За час служби отримав 4 контузії. Демобілізований в кінці вересня 2016 року, та невдовзі підписує контракт з 10 ОГШБ і призначений на посаду командира відділення розвідувальної роти. В серпні 2016 року виконуючи бойове завдання на опорному пункті під час відбиття нападу незаконно створених формувань Роман отримує чергову, п’яту, контузію головного внаслідок вибуху снаряду, яка у подальшому ускладнилась спазмом акомодації, ангіоспазм сітківки обох очей. 

На даний час Роман має певні труднощі із здоров’ям та потребує постійного дорого вартісного лікування.

Світлина від Тетяни Фреїшин.

Олег Радіонов розпочав свій бойовий шлях на самому початку російсько-української війни, записався добровольцем в батальйон Донбас, в складі якого був у м. Лисичанськ, м. Мирная Долина, напрямок до м. Дебальцеве. В місто разом з батальйоном не зайшов оскільки отримав контузію і потрапив у Лисичанську дитячу лікарню. Після лікування повернувся в склад батальйону, який вже утримував позиції біля Широкіно разом з Азовом. Згодом батальйон «Донбас» приєднали до Нацональної Гвардії України, і Олег вже проходив службу в складі «Барсу». Весною 2016 року він демобілізовується, але вже через тиждень підписує контракт із 46 батальоном «Донбас-Україна» ЗСУ. Був призначений командиром розвідки і відряджений в зону АТО, район Марїнки, де був до осені 2016 року. Після тижневого відпочинку в м. Бахмут направлений на Світлодарську дугу. В грудні 2016 року під час мінометного обстрілу опорного пункту біля смт. Новолуганське Бахмутського району отримує поранення у вигляді мінно-вибухової травми, черепно-мозкової травми з проникненням осколків. Наступні два місяці провів по госпіталях, і оскільки в подальшому відмовився від переводу в штаб військової частини, був комісований. Олег , який є інвалідом 2 групи та батьком чотирьох дітей, вже був на консультації в клініці Естонії і на даний час планується наступна поїздка для обстеження та планування операції по видаленню осколків.