Франківські батьки прийшли в мерію через раптове звільнення директорки школи


Івано-Франківська загальноосвітня школа №3 — єдина у місті школа, де викладають учителі-іноземці.

Завдяки міжнародній співпраці, школа бере участь у декількох україно-польських програмах, що дають можливість здійсненню культурного обміну учнів та вчителів, пише Місто

Сьогодні батьки школярів ЗШ №3 прийшли в міську раду, адже через можливі зміни у законодавстві їхня школа може залишитися без вчителів-іноземців.

Наш уряд не хоче плати відповідну заробітну плату, а це близько 16 тисяч гривень, цим вчителям. Чиновники відстоюють, щоб польську мову вчили наші педагоги. Я віддала своїх дітей саме в цю школу лише через те, що викладачі  європейського рівня. Їхній підхід зовсім інший. Я нічого не маю проти українських педагогів, але якщо це іноземна мова, то краще, щоб дитина вивчала іноземну мову у людини, яка етнічно проживає у тій чи іншій країні, — пояснює одна з матерів.

Тому, батьки просять у влади підтримки, щоб у бюджеті все-таки знайшлися кошти для виплати зарплати іноземним вчителям.

Ще одна причина звернення до чиновників — раптова заява на звільнення директора цієї школи.

 Звільнення директорки дуже обурило батьків і є такі думки, що можливо на директорку “був тиск”. Всіх здивувало таке рішення на початку навчального року.

Матері також не розуміють негативного ставлення міських чиновників до школи.

Нашу школу називають “сепаратистською”, хоча тут вивчають рідну українську мову і поєднують навчання з польською та російською мовами. Нас не хочуть почути, що не потрібно ділити людей. Наша школа прийняла найбільше дітей переселенців. І також ми прийшли з проханням і щоб нам допомогли, щоб директор повернулася і залишилася на посаді. Вона дуже багато чого зробила для школи.

Батьки переконані, що однією з причин тиску на вчительку є російська мова, яку вивчають в школі.

Батьки  прийшли в міську раду почути пояснення, але після зустрічі з заступником міського голови Олександром Левицьким обурення батьків стало ще більшим і вони вийшли з кабінету без конкретної відповіді.

“Я їй радив і пропонував. Ми говорили з нею приязно. Ну Ви зрозумійте, якщо я не можу працювати на посаді, то я звільняюся. Тому, коли вона (ред.— директорка) написала заяву і має таку позицію, я її відмовляти не буду. Я її не примушував, не ставив цю вимогу. Не намагайтеся втрутитися в цю ситуацію в неправовий спосіб”, — сказав батькам Олександр Левицький.

 

Та попри це, батьки школярів вирішили контролювати дії чиновників і все одно будуть вимагати повернення директорки Світлани Долгової.