Франківські депутати просять уряд дозволити виплачувати компенсацію за земельні ділянки для учасників АТО


В Івано-Франківську триває шоста сесія міськради. Серед іншого депутати підтримали звернення до кабміну та Верховної ради, щодо «Направлення звернення щодо компенсації у грошовому еквіваленті за земельні ділянки для учасників бойових дій, учасників АТО».

За словами депутата від фракції «Свобода» Петра Гавриша, таке ж звернення підтримали депутати Житомирської міськради, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Станом на сьогодні до Івано-Франківської міської ради звернулись більш як 1000 учасників бойових дій із заявами на отримання у власність земельних ділянок на території міста для будівництва та обслуговування житлових будинків. Проте враховуючи об’єктивні обставини, задовольнити всі клопотання неможливо.

«Зважаючи на напружену ситуацію щодо отримання учасниками бойових дій земельних ділянок у власність, а також суспільний резонанс щодо даного питання, депутатський корпус Івано-Франківської міської ради вважає за доцільне виплатити учасникам бойових дій, учасникам АТО компенсацію у грошовому еквіваленті за не отримані з об’єктивних причин земельні ділянки. Оскільки вирішення питання щодо виплати компенсації та визначення розміру такого відшкодування виходить за рамки повноважень міської ради, звертаємось до Вас із пропозицією про врегулювання вказаного питання на законодавчому рівні», - йдеться у зверненні.