Франківські депутати вимагають скасувати заборону на індивідуальне опалення


Сьогодні, 16 травня в Івано-Франківську розпочалася дванадцята сесія міської ради.

Згідно порядку денного депутати повинні сьогодні розглянути 51 питання. У залі присутні 37 депутатів, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На початку засідання депутати підтримали «Звернення до Кабміну та Верховної Ради щодо врегулювання питання відключення окремих приміщень у житлових будинках від мереж центрального опалення та постачання води».

«До мене не припиняють звертатись франківці, які хочуть відмовитись від центрального теплопостачання. Люди тотально незадоволені послугами СТЕКу. Тому наша позиція чітка: кожен має право на вибір, щоб не бути заручниками приватних компаній-монополістів. Кабмін та Верховна Рада повинні негайно змінити постанову на користь громад», - наголосив міський голова Руслан Марцінків.

У зверненні йдеться про те, що необхідно врегулювати законодавство, щоб на місцевому рівні можна було відключати окремі приміщення у житлових будинках від централізованого опалення та подачі гарячої води.

«Наголошуємо на тому, що в умовах сьогодення, на фоні зростання вартості житлово-комунальних послуг, складної економічної, соціально-політичної ситуації в Україні, люди як ніколи мають право самостійно вирішувати питання щодо теплопостачання своїх домівок, вибору його джерел, максимально ефективних та економних для кожного індивідуально», - зачитав звернення Марцінків.