Франківські депутати вимагають у РФ звільнити політв'язнів


В Івано-Франківську триває п’ята сесія міської ради. Загалом депутати повинні розглянути 41 питання.

Після формування порядку денного депутати зачитали заяви та звернення. Зокрема, «свободівець» Андрій Грималюк зачитав заяву фракції ВО «Сводоба» щодо звільнення українців, які незаконно утримуються на території Російської Федерації, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Минуло два роки з моменту анексії українського Криму та початку російської військової агресії на Донбасі. За цей час за даними МЗУ України вже майже 30 українців були викрадені і незаконно утримуються Росією за сфабрикованими справами.

Режисер Олег Сенцов, активісти Олександр Кольченко, Хайсер Джемілєв, Микола Карпюк, Ахтем Чийгоз, Юрій Ільченко та інші патріоти України знаходяться в СІЗО, в`язницях та колоніях РФ. Але ставши заручниками Кремля, вони не зламались і продовжують боротьбу. Символом цієї боротьби стала українська льотчиця Надія Савченко. Її, як це сталося раніше із Олегом Сенцовим, Олександром Кольченко, Геннадієм Афанасьєвим, Олексієм Чирнієм, Юрієм Солошенком, Валентином Виговським, Хайсером Джемілєвим, Олександром Костенком та іншими громадянами України – засудили, нехтуючи усіма принципами правосуддя.

22 роки в`язниці за незаконним вироком по справі Савченко – чергова демонстрація кричущої неповаги Російської Федерації до прав людини та принципів справедливості.

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, хочемо висловити слова підтримки українським патріотам, які перебувають у застінках на території РФ і продовжують незаконно утримуватись державою-агресором. Ця тема в світі не має замовчуватись!

Івано-Франківська міська рада солідарна з міжнародною спільнотою і всім цивілізованим світом та вимагає від Російської Федерації негайного звільнення українців, які були нелегально затримані і викрадені з території України державою-агресором. Їх судили і судять лише тому, що вони чинили опір анексії Криму і збройній агресії РФ проти України.

Ми звертаємося до міжнародного співтовариства – підтримати «Пропозицію списку осіб, відповідальних за незаконне утримання Надії Савченко та посилити санкції проти Російської Федерації", - йдеться у заяві.