Франківські депутати вирішили не долати вето, яке наклав міський голова


Тиждень тому на сесії міської ради депутати затвердили положення «Про порядок надання згоди орендодавця на здійснення невід’ємних поліпшень об’єкта оренди за рахунок власних коштів орендаря».

Слід пояснити, що раніше орендодавці вкладали в приміщення дуже великі кошти, і як наслідок, це призводило до зменшення ринкової вартості приміщення. Відтак, орендодавці могли приватизувати приміщення за копійки, пише Репортер.

Щоб цього не було, міські обранці прийняли положення, яким будуть визначати доцільність поліпшень. Але міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус заперечив. Мовляв, згідно із законом, це - прерогатива виконкому, а не депутатів. Обранці не послухали, і все одно прийняли рішення. Тому він наклав вето. І скликав на сьогодні позачергову сесію, аби дати можливість депутатам його подолати.

Вона мала відбутися після того, як закінчиться чергова. Проте, як озвучив міський голова з трибуни, на позачергову сесію зареєструвалося тільки 13 депутатів.

Після того, як журналіст «Репортера» попросила показати їй листок реєстрації, щоб ознайомитися з тим, хто не хоче йти на позачергову сесію, реєструватися побіг секретар міської ради Микола Вітенко. Звісно, йому ж не можна пропускати сесії, адже він на роботі. Після нього зареєструвалися ще Роман Онуфріїв та Роман Микула. Але їх все одно було замало.