Франківські депутати звернулись до президента через збільшення тарифів


Сьогодні, 8 липня в Івано-Франківську розпочалася шоста сесія міськради.

Серед іншого в порядку денному депутати підтримали звернення до президента та прем’єр-міністра «Щодо недопущення зростання тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, підняття тарифів найбільше «вдарить» по бюджетниках, адже саме вчителі та лікарі не можуть отримати субсидій.

У зверненні зазначається, що тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення з 1 липня 2016 року необґрунтовано зросли на 75- 90%.

«В сьогоднішніх надскладних економічних умовах та при тотальному зубожінні населення такі дії є неприпустимими та фактично злочинними. Чергове запровадження нових тарифів призведе до переходу значної кількості українців з межі малозабезпеченості на межу виживання. У своїй передвиборчій програмі, балотуючись на пост Президента України, Ви обіцяли українцям, що в державі будуть встановлені справедливі правила щодо формування цін на енергоносії. Сьогодні ми спостерігаємо ситуацію, коли національний регулятор цін відвернувся від народу України та перейшов на бік олігархічних кіл відстоюючи їхні фінансові інтереси», - зачитав Марцінків.

Комунальні підприємства Івано-Франківська фактично опинилися в ситуації, коли держава злісно не перераховує їм відшкодування за надані мешканцям субсидії. Сукупний борг держави перед Івано-Франківськом вже зараз становить понад 134 млн. грн., що унеможливлює підготовку нового опалювального сезону та розрахунку за спожитий природний газ.

«З метою недопущення зниження життєвого рівня громадян та упередження виникнення у суспільстві соціального вибуху звертаємося до Вас скасувати рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг щодо збільшення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення. Враховуючи значне падіння сукупного доходу українських родин, вважаємо життєво необхідним принципово спростити і прискорити процедуру отримання субсидій на оплату житло-комунальних послуг малозабезпеченим верствам населення, що дозволить захистити людей та знизити соціальну напруженість», - йдеться у зверненні.

До теми: В Івано-Франківську вийшли на протест проти підвищення тарифів