Франківські депутати звернулися до керівництва держави через високі тарифи


В Івано-Франківську триває одинадцята сесія міської ради. Згідно порядку денного депутати повинні сьогодні розглянути 58 питань.

Серед іншого, депутати підтримали зверненя до президента України та Кабмінущодо росту тарифів.

Звернення зачитав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Державна політика України полягає збагачення олігархічних компаній, яка довела до зубожіння 9 млн. українських сімей. У результаті маємо: економічно неадекватну ціну на газ; десятки мільярдів гривень бюджетних коштів, які зараховуються олігархічним газовим монополіям; систему субсидій, яка жодним чином не стимулює енергозбереження, а навпаки - має наслідки збільшення споживання газу", - зачитав очільник Франківська.

Тому Івано-Франківська міська рада вимагає негайно від президента України, Верховної Ради, кабміну, Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, начальника ГУ нацполіції Івано-Франківської області:

- припинити соціальний грабунок – тарифний геноцид;
- перевірити законність встановлення тарифів на комунальні послуги та ціни на закупівлю вугілля
- зупинити процес приватизації стратегічних підприємств України;
- залишити в силі мораторій на торгівлю українською землею; 
- покласти край торгівлі, з так званими, ЛНР та ДНР. 
- провести перевірку законності використання формули ціноутворення "Роттердам+" під час закупівлі вугілля.
- спрямувати сили на боротьбу з протиправними та ганебними явищами, що отруюють наше місто та ставлять під загрозу майбутнє української нації та прийдешніх поколінь. А саме: з наркопритонами, незаконним гральним бізнесом та обмінниками, так званими «наливайками», контрабандою лісу-кругляку тощо.
- миттєво реагувати на повідомлення громадян та органів місцевого самоврядування про факти корупції. Відповідні звернення додаються 
- дати правову оцінку діям Управління захисту економіки в Івано-Франківській області щодо боротьби з економічними злочинами та розглянути питання повній відповідності займаній посаді начальника управління.