Франківські довгобуди на Софіївці, 39 таки отримають нове життя?


Вчора, 2 березня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики обласної ради. На якому заслухали питання про стан фінансування об’єктів незавершеного будівництва в галузі "Охорони здоров’я".

Начальник управління капітального будівництва ОДА Роман Пацак розповів, що на Прикарпатті є 11 довгобудів, два з яких цьогоріч планується здати в експлуатацію. Серед них – приміщення за адресою Софіївка, 39.

"Потрібно провести реконструкцію приміщень на Софіївка, 39 в Івано-Франківську для розташування в ньому комунального закладу "Івано-Франківський обласний центр екстреної допомоги та медицини катастроф", - зазначив Пацак.

Чиновник додав, що для завершення довгобуду на Софіївці, 39 потрібно понад 4 мільйони гривень. Якщо ці кошти все ж виділять, до кінця року його обіцяють здати у експлуатацію. До слова, ДАБІ вже надала дозвіл на будівельні роботи. Підрядником виступає ТОВ "Житлобуд-І.

Ці слова викликали обурення у присутніх активістів. Мовляв, довогобуд на Софіївці обіцяли переобладнати під квартири для "атошників", а мова знову йде про медзаклад.

Роман Пацак у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо запевнив, що мова йде про зовсім різні приміщення.

"Приміщення у якому повинне розташуватися комунальний заклад знаходиться поруч будівлі, в якій хочуть облаштувати житло для учасників АТО. Оскільки будівництво є незавершеним, то присвоїти поштову адресу не можна, тож наразі вони знаходяться за одною адресою", - роз'яснює чиновник.

На підтвердження своїх слів він демонструє акт приймання-передачі незавершеного будівництва на баланс УКБ Івано-Франківської міськради. Та рекомендує звертатися туди, щоб дізнатися долю споруди.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо начальник Управління капітального будівництва Володимир Ковальчук зазначає, що наразі в управлінні земельних відносин виготовляється проект землевідведення. Адже спочатку там мав розміщуватися медзаклад, тож зараз земельну ділянку потрібно закріпити за містом.

"Для того щоб змінити цільове призначення згідно державних будівельних норм потрібно спочатку відвести земельну ділянку. На даний час виготовляється відповідний проект. Опісля сесія зможе змінити цільове призначення із закладу охорони здоров'я під житловий будинок", - наголошує Ковальчук.

Тож стає зрозуміло, що учасники АТО все ж зможуть отримати житло на Софіївці, однак коли - й надалі залишається під питанням.