Франківські джиу-джитсери повернулися додому із медалями


Не з порожніми руками. А з вагомими здобутками повернулися додому 23 івано-франківські спортсмени. Із чемпіонату світу з бразильського джиу-джитсу. Кожен – із медаллю. Втім, перш ніж святкувати успішне повернення, джиу-джитсери не оминули сумної звістки. Хвилиною мовчання вшанували свого колегу та друга, з яким планували… та не розділили тріумф.

Мова про 16-літнього Івана Штиха. Неодноразового чемпіона України з джиу-джитсу. Напередодні довгоочікуваної поїздки в Абу-Дабі юнак несподівано упав у кому, з якої так і не вийшов. Свою участь у чемпіонаті та здобуті перемоги команда присвятила Іванові, пише ВЕЖА.

А ще – 5 срібних та 3 бронзові. У порівнянні з минулим роком Україна піднялася відразу на дві сходинки вгору. На четверте місце. З-поміж інших країн-учасниць чемпіонату. 14-літня Юлія Васенда за роки участі у змаганнях здобула не лише звання кількаразового чемпіона, а й грізне прізвисько.

Перекладається це як «мисливець за руками», пояснює дівчина. Та ділиться передісторією. мЦього року, зізнається Юля, обійшлося без неприємних інцидентів. Таке незвичне для дівчини захоплення як джиу-джитсу пояснює власною непосидючістю.

Призери чемпіонату зізнаються, з кожним роком виборювати медалі стає все складніше. Про високо підняту планку чемпіонату говорять і досвідчені тренери.

Однак, це не завадило івано-франківським спортсменам лідирувати. Навіть у парі із найсерйознішими суперниками. Відчути смак перемоги вдалося і 8-літньому Олексанрові Горбанському.

15 абсолютних перемог – це, без сумніву, успіх, кажуть учасники змагань. Однак, плани, зізнаються, були значно амбітніші. Цінний досвід, який привезли із собою, обіцяють врахувати у майбутньому. Уже нині роблять сміливі заяви на наступний чемпіонат.