Франківські газовики організували благодійний вертеп


Газовики ПАТ «Івано-Франківськгаз» організували благодійний вертеп: колядували для колег та на великих підприємствах Івано-Франківська.

Головна мета постановки театралізованого дійства – збір коштів на лікування  хворого 4-річного хлопчика Андрійка. У дитини діагностували синдром рухових розладів та симптоматичну епілепсію.

До речі, це вже п’ятий рік поспіль працівники газового господарства відзначають Різдвяні свята колядою. Цього року артисти-аматори презентували традиційний вертеп, програму якого готували 4 місяці. Ангели, царі, Ірод,  пастушки, смерть, чорт, жид та жидівка були головними героями на сцені.

«Наш колектив намагається підтримувати традиції. Адже у попередні віки, власне як і зараз, колядники зібрані кошти, як правило,  спрямовували на  доброчинність. Гроші передавали на громадські потреби: сиротам, вдовам, на оздоблення чи будівництво храму, на підтримку того, хто потрапив у біду», - розповідає голова об’єднаної профспілки ПАТ «Івано-Франківськгаз» Антоніна Савенко.

Щорічно всі заколядовані кошти хор «Стожари» передає на лікування важкохворих  чи потреби армії.  Цьогоріч  працівники газового господарства вирішили допомогти дитині своєї колеги. Хлопчик потребує лікування у Міжнародній клініці в. м. Трускавець.