Франківські лікарні підключать до електронної платформи медпослуг


Медицина – в онлайн-форматі. Івано-франківські лікарні підключать до електронної платформи медичних послуг. Відповідний сервіс впроваджують it-компанії, що є офіційними партнерами МОЗу.

В процесі запровадження системи e-health в Україні, яка є обов’язковою для реалізації медичної реформи. Про запроваджувадження електронної системи в поліклініках міста мерія уже підписала відповідний меморандум. Завдяки електронним інноваціям стане можливим медичне обслуговування за принципом «Гроші йдуть за пацієнтом», пише ВЕЖА.

Електронний сервіс для пацієнтів буде безкоштовним. Оскільки це грантовий проект. Усе, що треба зробити – це зайти на сайт. Створити свою електронну картку. А далі – записуватися на прийом, залишати відгуки. Медична історія кожної людини – конфедиційна. IT-система покликана забезпечити прозорість в медицині, наголошують фахівці. І низку переваг для пацієнтів.

Електронна система – це вимога часу, переконані в міському управлінні охорони здоров’я Тож із її впровадженням в поліклініках міста зволікати не будуть. Крім того, це сприятиме більшій відповідальності лікарів та пацієнтів.

З 1-го січня медична реформа стане загальнообов’язковою. У квітні лікарі отримуватимуть вже кавітаційні виплати. А до кінця наступного року реформа повинна охопити усю Україну. Такі прогнози. А як буде, покаже час.