Франківські мами обговорили з міським головою проблеми у дитсадках і школах


У п'ятницю, 17 лютого до міського голови на прийом прийшли мами щоб обговорити три найболючіші на їхню думку питання, що стосується навчальних закладів.

Найперше - це фінансування закладів освіти та благодійні внески. Як відомо, фінансування поклали на міський бюджет. Тож батьки цікавилися скільки заклали цього року у міському бюджеті, скільки потрібно, на що та скільки не вистачає.

За словами заступниці директора департаменту освіти на науки МВК Наталії Микули, закладено цього року 341 327 100.

"Сьогодні освіта зїдає кожну третю гривню міського бюджету", - наголошує Микула.

Вона додає, що минулого року на дитсадки витратили 129 млн. Цього року на ці потреби заклали близько 3 мільйони гривень. Це кошти на канцтовати, мило, туалетний папір, придбання меблів.

Окрім того, мами цікавилися питанням фінансування миючих та дизінфікуючих засобів. Адже вони зазначають, що у дитячих садочках саме цих засобів не вистачає, тож доводиться здавати гроші. Активісти зазначають, що у дитячих садках складають списки та збирають гроші. Однак списки та суми у різних закладах різні.

"У садочках були канікули, окрім того бюджет формується з лютого. Загалом до травня миючими та дезинфікуючими засобами садки забезпечені повністю", - зауважила чиновниця.

Присутні також торкнулися питанням харчуванням. Міський голова зауважив, що проблема з харчуванням пов'язана з закупівлею через "Прозоро".

"Через "Прозоро" ми не можемо купити дорожчі і якісніші продукти. Навіть якщо вони відповідають всім стандартам це не означає, що діти їх будуть їсти", - зазначає Марцінків.

Він додав, що ще однією проблемою є підписання контрактів з директорами.

У підсумку вирішили у кожному садку розмістити стенди де викладатимуть всі дані про фінансування.