Франківські матусі розповіли про найбільші проблеми в навчальних закладах


Сьогодні, 24 січня франківські мами провели прес-конференцію щодо благодійних внесків та харчування в дитсадках.

Зокрема за словами молодої мами Наталії Амарі, замість того, щоб звертатися до департаменту освіти, керівники навчальних закладів перекладають фінансування різних витрат на гаманці батьків.

«Фінансування є і воно збільшується. Наприклад за відповіддю на інформаційні запити ми дізнались, що садочку №1 на миючі засоби виділили 5 тисяч грн.», - каже жінка.

Другою проблемою, яка схвилювала матусь - це харчування дітей у школах і садочках.

"Не дотримується товарне сусідство: сосиски зберігаються разом з варенням. Також є проблема з розмірами порцій і якістю продуктів. Найголовнішою проблемою є те, що через погане проведення тендерів діти залишаються без певних продуктів. Наприклад у нашому садку печінки не постачали від листопада", - каже мама Зоряна Маланчук.

Матері запевняють, що дуже важливо, щоб самі батьки цікавились питаннями фінансування тих чи інших закладів, на що витрачаються кошти і скільки їх виділяють.

"Ми розуміємо, що педагоги в навчальних закладах є заручниками ситуації і змушені збирати кошти на туалетний папір чи миючі засоби. Проте, ми закликаємо батьків підтримувати вихователів і вимагати в чиновників виділення коштів та контролювати їх просування", - закликали активістки