Франківські підприємці мають демонтувати всю рекламу з електроопор


26 липня набрали чинності зміни до Закону України «Про рекламу» щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності.

Зокрема, у змінах йдеться про те, що розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється.

Після завершення дії дозволу на розташування реклами на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення, суб’єкти господарювання зобов’язані демонтувати згадані рекламні конструкції.

У випадку невиконання даної вимоги, буде здійснено примусовий демонтаж даних рекламних конструкцій з відшкодуванням суб’єктами господарювання витрат, пов’язаних з демонтажем.

Для суб’єктів господарювання, які отримали дозволи на розташування згаданих конструкцій ці рекламні конструкції розміщуються до завершення дії дозволу, без права на продовження його дії .