Франківські підприємці самовільно підвищують ціни на медикаменти


Недешеві ліки! Міжвідомча комісія міськвиконкому виявила низку аптек, де підприємці самовільно підвищують ціни на медикаменти. Вартість лікарських засобів в деяких закладах завищена, стверджують в мерії. Іноді навіть до 35-ти відсотків. Такі “відкати” встановленні в основному на розхідний матеріал та медпрепарати.

Серед головних порушників – великі фармацевтичні фірми, кажуть в комісії. Під час візиту до таких аптек вартість на цінниках суттєво відрізнялася від офіційного прайсу. пише ТРК Вежа.

Після візиту профільної комісії вартість медикаментів миттєво знизилася, констатують в Департаменті комунального майна. Але чи надовго? У мерії обурені фармацептичними махінаціями. Адже ці аптечні пункти орендують комунальні приміщення на пільгових умовах. Нараразі таких аптек налічується 14.

Комісія з цінової політики на медпрепарати діятиме на постійній основні. Відповідно до розпорядження міського голови. І навідуватиметься до аптек зненацька, кажуть чиновники. А з підприємцями-порушниками мерія буде розривати договори оренди. Між тим, невдовзі соціальною знижкою на ліки зможуть скористатися всі місцеві пільговики. За допомогою “картки іванофранківця”.