Франківські пластуни хочуть зібрати мільйон для розвитку Пласту на сході


Сьогодні, 21 травня в Івано-Франківську керівник всеукраїнського осередку Пласту розповів про старт великої всеукраїнської акції по збору коштів на розвиток осередків в східній частині Україні.

Зокрема, як зауважив керівник Івано-Франківського Пласту Юрій Лучин, Франківськ не відчуває проблем у підтримці.

"У нас понад півтисячі членів, нас підтримує і влада і громада, чого не скажеш про південні та східні області. Цей проект покликаний поширити Пласт за Дніпро. Нам треба розвивати Пласт там, де по нього ніхто не чув. Ми є передовим рушієм у розвитку молодіжної політики",- переконаний пластун

Пластуни розповідають, що їх організація ніколи не чекає, що хтось щось дасть, а активно працює сама.

"Ми вже три роки приймаємо на Прикарпатті дітей з зони війни. Цьогоріч до нас на табори приїдуть 25 дітей з Бахмута. Це проект тривав, триває і буде тривати",- каже Юрій.

Пластуни кажуть, що їм не важливо, хто буде жертвувати кошти: звичайні люди чи бізнесмени. Для них це просто благодійники. Цей збір коштів, це один з великих проектів, але будуть і маленькі.

"На сході та півдні є люди, які стають пластунами і починають працювати. В нас ж програма менторства і ми цілодобово готові допомогти новим пластунам. На сході до нас долучаються в основному дорослі пластуни, а за ними підтягуються діти",- каже голова Пласту в Україні Станіслав Андрійчук.

Андрійчук переконаний, що зараз боротьба йде не тільки за східні території, а за свідомість молоді на тих територіях.

Також на допомогу новим пластунам вирішили розробити спеціальний додаток.

"Якщо ти приходиш і не знаєш інших пластунів, то тобі важко, тож ми розробили спеціальний додаток. Якщо подивитися на карту Пласту, то в нас найгірша ситуація на півдні. Ми хочемо в майбутньому мати осередки Пласту в усіх обласних центрах та ОТГ",- каже Андрійчук.

Щоб реалізувати ці всі ідеї, пластуни збирають 1 млн грн на платформі "Велика Ідея". Загалом збір коштів буде тривати до кінця жовтня.