Франківські правоохоронці назвали депутатам кримінальні райони


Сьогодні, 27 жовтня в Івано-Франківську розпочалась 16 сесія міської ради. На порядку денному 43 питань.

Серед іншого депутати проголосували за звіти діяльності Івано-Франківського відділку поліції та патрульної поліції, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Начальник міського відділу Ростислав Прокопчук прозвітував за 9 місяців роботи міського відділку поліції.

За його словами, з початку року до міськідділу поступило понад 40 тисяч звернень. За один день їх реєструється приблизно 150.

"У нас покращилася кримінагенна ситуація. Зокрема, зменшилася кількість грабежів, вбивств, зґвалтувань, особливо важких злочинів", - каже Прокопчук.

Що стосується укомплектованості поліцейських, то за словами Прокіпчука, наразі є вільних 19 посад. Він також зазначив, що наразі гостро стоїть питання забезпеченості поліцейських зимовими комплектами одягу.

Він також прокоментував закриття поліцією гральних закладів. Так, за дев'ять місяців міським відділом було відкрито п'ять кримінальних проваджень по 23 закладах. Також поліцейські провели 23 обшуки під час яких була вилучена техніка.

Керівник патрульної поліції Дмитро Міхалець зауважив, що патрульні постійно моніторять мікрорайони на кількість виникнення в них кримінальних злочинів. Так, наразі найкримінальнішими вважається Позитрон та Пасічна.

За його словами, наразі на вулицях Івано-Франківська працюють 12 екіпажів в яких їздять по двоє патрульних.

"Раніше патрульних на вулицях було більше, однак багато наших працівників перевелися у різні відділи Нацполіції, дехто звільнився. Ми надіємось, що після набору в патрульну поліцію, який зараз триває знову побільшає патрулів на вулицях", - акцентував коп.