Франківські рандонери розповіли, як здолали 1000 кілометрів на велосипеді за 75 годин


Двоє франківських велосипедистів, Володимир Чернишенко та Христина Зеленчук здолавши марафон в 1000 кілометрів за 75 годин.

Після подолання бревету франківці вибороли право участі в легендарному бреветі «Париж – Брест – Париж», дистанція якого становить 1200 км. Ця подія відбувається у Франції один раз на чотири роки, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Франківські велосипедисти Володимир Чернишенко та Христина Зеленчук три роки поспіль долали основні бревети, проїжджаючи тисячі кілометрів Львівською, Івано-Франківською, Закарпатською та Тернопільською областями, та вже тричі здобували звання суперрандонер. Цього року франківці здолали 1000-кілометровий марафон, якому передували виснажливі тренування і ретельна підготовка.

"У кожного рандонера була мета. Для мене це був матч реванш, адже два роки назад я не доїхав декілька кілометрів до фінішу, в’їхавши і фуру", - каже франківець.

Чернишенко розповідає, що готуватись до марафону потрібно, як і морально, мак і матеріально.

«Потрібно знати що вдягати, як харчуватись, бути готовим до будь яких примх погоди та різного покриття доріг. Також треба спеціально готувати велосипед, одяг також повинен бути спеціальним», - зазначає Володимир.

Володимир розповідає, що проїхав 1000 км за 69 годин. В перший день велосипедист здолав 460 км за 24,5 години без сну. Наступні два дні він їхав по 270 км.

"Через кожні кількасот кілометрів були контрольні пункти, де можна було поїсти та відпочити. Кожен учасник сам вирішував скільки часу там проводити", - зауважує Чернишенко.

За його словами, найважчими було не заснути на велосипеді.

Рондонери під час здолання дистанції зіткнулись з якістю українських, польських, словацьких доріг, розмаїттям погодних умов, різким контраст нічних та денних температур, понад 20 годин в сідлі без сну, три доби життя на велосипеді.

Христина Зеленчук розповідає що захоплюють велосипедом з 2014 року. Найважчим для неї були перепади температури. Адже за її словами, різниця між температурою вдень і вночі була 30 градусів. Загалом дистанція далась важко.

Наразі Володимир та Христина готуються до бревету у Франції, який відбудеться в серпні наступного року. Для цього потрібно пройти проміжні дистанції. Вони мають всі шанси стати першими франківцями на легендарному бреветі.